בעלי מקצועהמלצותזירת המומחיםמשפט

נהיגה בשכרות: מה הענישה ואיך מתמודדים?

נהיגה בשכרות נחשבת לאחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר. החוק אינו מדבר על איסור מוחלט של נהיגה לאחר שתיית אלכוהול, אלא על כמות סף מותרת של אלכוהול בדם או באוויר נשוף – עובדה שנהג ששתה לא יכול לדעת עד שלא ביצע בדיקה, ומכאן הבעייתיות שבדבר. לא תמיד שכרות כפי שהיא מוגדרת בחוק תורגש, ונהג יכול להגיע למצב של כמות אלכוהול המוגדרת כשכרות גם אם שתה מעט. לכן, קורה לא מעט שנהגים נתפסים נוהגים בשכרות והחוק אינו מתייחס לכך בסלחנות. עם זאת, חשוב לא לקבל דברים כמוחלטים אלא לפנות אל עורך דין נהיגה בשכרות, אשר יבדוק את המקרה ויראה באיזה אופן ניתן להביא להקלה בחומרת העבירה או לעיתים אפילו לזיכוי מלא.

מהי הענישה על נהיגה בשכרות?

הענישה שיקבל נהג על נהיגה בשכרות תלויה בין היתר בעברו: האם כבר נתפס בעבר נוהג בשכרות, ובכלל האם עבר עבירת תעבורה משמעותית בשנה האחרונה. כמות האלכוהול המותרת היא עד 240 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף, אך הליכים יינקטו החל מ-290 מיקרוגרם. ישנן אוכלוסיות מיוחדות כמו נהגי רכב ציבורי/כבד וגם נהגים חדשים, שאצלם הכמות המותרת היא אפסית ממש: עד 50 מיקרוגרם בליטר אוויר. הענישה על נהיגה בשכרות יכולה להיות פסילה ארוכה למשך שנתיים, וכאשר זו פעם שנייה – גם לארבע שנים. מעבר לכך, יכול להיות גם מאסר. הדברים תלויים במידת החריגה בכמות האלכוהול שנמצאה, בעברו של הנהג ובמשתנים נוספים.

כיצד יכול עורך דין לסייע לחשודים ונאשמים בעבירה?

עורך דין נהיגה בשכרות יעשה כל שניתן כדי להקל בחומרת העבירה או בעונש. אחת הדרכים לכך היא מציאת כשלים בהתנהלות המשטרה בקביעתה שישנה נהיגה בשכרות. ישנם כללים ברורים מאוד שעל המשטרה להקפיד עליהם: בדיקת ינשוף בתחנה לאחר בדיקת נשיפון, בבדיקת הינשוף המכשיר חייב להיות מכויל, על הבדיקה להתבצע זמן מספיק לאחר בדיקת הנשיפון ועוד. אם ישנה אי-הקפדה על נהלים, ייתכן שהבדיקה כולה לא תיחשב וההאשמות יבוטלו. ניתן גם לשכנע את התביעה להמיר את עבירת נהיגה בשכרות לעבירת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, שהיא פחות חמורה.

עו"ד מאיה שפירא אלקריף מתמחה בדיני תעבורה ובעלת ניסיון רב בתחום. היא מייצגת את לקוחותיה במקצועיות רבה. מוזמנים ליצור קשר.

מאמרים רלוונטיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן