כתיבת צוואה
אדם שמשקיע מאמצים רבים על-מנת לספק לעצמו וליקיריו רמת חיים כלכלית משביעת רצון ירצה מן הסתם לוודא שהנכסים שצבר לאורך חייו יחולקו לאחר מותו בהתאם לראות עיניו. המנגנון המשפטי שמבטיח זאת הוא כתיבת צוואה, ולכן פעולה זו מומלצת בחום לכל אחד ואחת, שהרי איש מאיתנו לא יודע מתי יגיע יומו. כתיבתה של צוואה מחייבת תשומת לב מלאה לשלל סוגיות, ובמידת הצורך תוכלו להיעזר בידע ובהכוונה הרגישה והמדויקת של עורכי הדין משה שפירא ומרגלית בוטרמן.
על מה חשוב להקפיד בעת כתיבת צוואה?
* עמידה בכל הכללים הצורניים – יש 4 דרכים לערוך צוואה: בכתב, בעל פה (כשאדם מאמין שהוא על סף מוות), בפני רשות (ובפרט נוטריון) ובפני עדים. בכל אחת מהדרכים הנ"ל ישנם כללים צורניים וחובה להקפיד עליהם, מפני שגם פגם טכני עלול להוביל לביטולה של הצוואה.
* בהירות – כל סעיף שאינו מובן לחלוטין, או שניתן לפרש אותו ביותר מדרך אחת, עלול להוביל לכך שרצונכם האמיתי לא ימומש, וחבל. בהתאם נדרשים ניסוחים בהירים וחד-משמעיים.
* התייחסות לכלל הנכסים כולל כאלה עתידיים – אף אדם לא יודע כאמור מתי יגיע יומו. מעבר לכך, לפעמים חולפות לא מעט שנים בין מועד עריכת הצוואה לבין הפטירה וחלוקת העיזבון. בהתאם רצוי לוודא שהצוואה מכסה את כלל הנכסים שצברתם, וכוללת גם התייחסות כללית לנכסים שאולי תצברו בעתיד.
* הימנעות מהוראות לא חוקיות או לא מוסריות – כשאתם עורכים צוואה, יש לכם זכות להציב תנאים מסוימים עבור חלק מהמוזכרים במסמך, למשל להעביר סכום כסף לאדם לטובת לימודים אקדמיים. הזכות אינה לצוות אינה אבסולוטית, ואסור לכלול הנחיות שאינן חוקיות או אינן מוסריות.
הכוונה רגישה ומדויקת
כל אדם רשאי לכתוב צוואה גם ללא עזרת עורך דין. יחד עם זאת כתיבת צוואה בדרך זו חושפת אתכם לסיכון מסוים, בעוד שפנייה למי שזו המומחיות שלו מנטרלת התנגדויות אפשריות בעתיד. במשרד עורכי דין שפירא בוטרמן אמונים על הושטת סיוע בעת כתיבתה של צוואה, כך שהיא תעמוד בכל הכללים שמכתיב חוק הירושה, ובנוסף מספקים הכוונה רגישה ומדויקת על-מנת שהמסמך ישקף באופן מלא את רצונכם האמיתי.