המלצות

סדנת גבינות במשק צבן

היום, כאשר חקלאים רבים רואים שהם לא יכולים עוד להתפרנס מחקלאות נטו, אחד הפתרונות שהם מוצאים הוא שילוב בין תיירות לחקלאות, מה שנקרא: תיירות חקלאית. תיירות חקלאית מאפשרת להם מצד אחד להמשיך לעסוק בחקלאות שהם מכירים ואוהבים אך מצד שני לצרף לה פן נוסף של תיירות, בין אם מקומית או של תיירים מחו"ל וכך להגדיל את הפרנסה. תיירות חקלאית עונה גם על הצורך של רבים לחוות חוויה כפרית, לראות ואף להשתתף בפעילות חקלאית כמו קטיף ירקות ופירות או השתתפות בהכנת מוצרי חלב, למשל באמצעות סדנת גבינות בה ניתן לבחור בין סדנה בה מודגמת הכנת גבינות או סדנה להכנה עצמית של גבינות שהיא חוויתית ומספקת. בין אם זו סדנת גבינה, קטיף והכנת תבשילים או סלטים מירקות ופירות, הכנת שמן זית או סבונים ממוצרים טבעיים כמו דבש, שמן זית, לבנדר וצמחים אחרים, זוהי חוויה שונה שמאפשרת ניתוק מחיי השגרה העירוניים והלחוצים של רובנו.

סדנת גבינות בכל הרכב


תיירות חקלאית היא גם בילוי שניתן לבלות בהרכבים שונים. סדנה שמתאימה לקבוצות, יכולה למשל להיות בילוי זוגי הכולל גם פיקניק זוגי ורומנטי, טעימות של גבינות ויינות ועוד. ניתן גם לעשות אותה במסגרת משפחתית. עבור הילדים זוהי כמובן חוויה מעניינת ומרגשת שתנתק אותם לכמה זמן מהמסך. במסגרת המשפחתית (אך כמובן גם בזוגית אם אתם אוהבי בעלי חיים) אפשר לעשות בעיזה פזיזה של משק צבן גם סיור בדיר תוך ליטוף העיזים והגדיים. עבור כולם, גם לקבוצות גדולות, אך לילדים במיוחד זו חוויה כיפית וגם חינוכית, להראות להם שמוצרים נהדרים מגיעים כשבעלי החיים מקבלים את כל הכבוד והיחס שמגיעים להם, וגם להראות שהדבר אפשרי.

להכין בעצמכם את הגבינות שלכם


הסדנה מתקיימת במחלבה קטנה מאפשרת לכם לא רק ליהנות מחוויית הכנת הגבינה במקום אלא גם ליישם את מה שלמדתם בבית. במחלבות קטנות כמו משק צבן שיטות ההכנה דומות יותר להכנה בבית מאשר להכנה המתועשת של המחלבות הגדולות. ככל שהכנה ביתית ובסדר גודל קטן יותר כך כמובן ניתן להשקיע בכל גבינה, להגיע לטריות נהדרת וטעמים מיוחדים. אנו בעיזה פזיזה של משק צבן מציעים לכם חוויה מהנה לפרטים וקבוצות, במקום פסטורלי. ידע וכלים שתוכלו ליישם גם בבית. מוזמנים ליצור קשר.

מאמרים רלוונטיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן